петък, 21 юли 2017 г.

Česko - Dánsko 1: 2, na úvod šampionátu domáce vedenie neudržali

Česi nevstúpili do domáceho šampionátu, ako si priali - nedokázali bodovať. Vo zvyšných zápasoch základnej skupiny hrajú v sobotu proti Srbsku, v utorok potom s favorizovaným Nemeckom. K postupu do semifinále budú potrebovať, zdá sa, minimálne štyri body.

Česi zaujali predovšetkým v prvom polčase, kedy boli lepším a nebezpečnejším mužstvom. Viedli, ale keď súper krátko po polovici vyrovnal, tak sa bránili. Hralo sa takmer na jednu bránu. Víťazný gól dal striedajúci Sisto šesť minút pred koncom po závare vo vápne.

Keď krátko predtým brankár Koubek zlikvidoval vyloženú šancu Poulsena, vyzeralo to, že Česi remízu predsa len Uhra. Nedokázali to.Pritom by si ju zaslúžili.

Skromné ​​a krátke slávnostné zahájenie turnaja prin ieslo Artistická čísla, potom sa činili aj českí futbalisti. Najviac z nich pravý obranca Kadeřábek, ktorý len pár hodín pred výkopom prestúpil zo Sparty do Hoffenheimu.

Jeho dva dravé prieniky v úvode ešte do šance neviedli, samostatná akcia z 35. minúty už bola gólová. Od pravej čiary si takmer bez povšimnutia naviedol loptu do stredu a ľavačkou prepálil brankára.

Dánsky kapitán Vestergaard pribehol rozčúlený k lavičke a v rozhovore s trénerom divoko gestikuloval.Zaplnený štadión v Edene kričal nadšením a nemusel len raz. Česi boli oveľa nebezpečnejší, dánsky gólman Jensen mal čo robiť, aby zastavil strely Klimenta, Přikryla či dorážku Frýdku.

Česi prekvapili súpera nasadením i šikovnosťou. Hrozili zo štandardných situácií. V obrane boli dôrazní, neriskovali, nehanbili sa lopta odkopnúť na tribúnu.

Dáni s niekoľkými hráčmi z reprezentačného áčka a veľkými me nami nastúpili až príliš sebavedome, vyzerali namachrovaně. Mysleli si, že outsidermi turnaja ľahko prehrajú. Mýlili sa, potom v obrane nestíhali. Za polčas vôbec brankára Koubka neohrozili.

Česko nastúpilo s Baranka uprostred obrany, čo sa čakalo. Ale Kliment v útoku prekvapil.Reprezentácia týmto spôsobom vyriešila disciplinárne tresty pre Kalas a Kadleca, ktorí pyká za vylúčenie ešte z kvalifikácie v roku 2012.

Práve Kliment, ktorý pritom nedávno ešte ani netušil, že na šampionáte bude hrať, bol veľa vidieť. V prvom polčase si pripísal tri strelecké pokusy, teda najviac z celého tímu.

Väčšiu šancu však mali iní. Tesne pred pauzou prepadol loptu na hranici pokutového územia k prikryli, ktorý strieľal bez prípravy, ale gólman Jensen skvele vyrazil. K dorážke sa dostal Frýdek, avšak brankár sa bleskovo presunul.

Keď sa v úvode druhého polčasu Kliment presadil proti Vestergaar d a len tesne minul, vyzeralo to, že Dáni budú mať proti rozjetým Čechom ťažkosti.Lenže práve Vestergaard vzápätí vyrovnal, keď vyskočil na center medzi stopérov a nechytateľne hlavičkoval.

Dáni celú druhú polovicu útočili, Česi dlho pozorne bránili a čakali, až sa im naskytne možnosť k brejku. Moc sa ich nedočkali, naopak v závere udrel Sisto. Na druhej strane Trávnik síce dotlačil loptu do siete, ale gól kvôli predchádzajúcemu ofsajde neplatil.


Няма коментари:

Публикуване на коментар