четвъртък, 20 юли 2017 г.

Haník na Sachsenring chvíľu viedol, ale prepadol sa. Bodoval aj Kornfeil

bet365 bonus src="http://1gr.cz/fotky/idnes/15/072/cl6/PAR5c83ff_aafa438316a34893a2c9f1bac5424364_0.jpg" />

Hanik druhýkrát v kariére vyrážal do závodu majstrovstiev sveta z prvého radu. V sobotňajšej kvalifikácii zajazdil tretí čas rovnako ako pred dvoma týždňami v Assene, ale nakoniec štartoval z ešte lepšie pozície, pretože pôvodne druhý Talian Enea Bastianini dostal trest za spomalenie súperov v kvalifikácii.

Na holandskom okruhu Hanik výhodnú štartovaciu pozíciu nevyužil a došiel ôsmy, na Sachsenring dopadol ešte horšie, aj keď úvod pretekov mu vyšiel skvele.

Po štarte sa Hanik dostal na prvé miesto, kde síce dlho nevydržal, ale vo zvyšku pretekov sa pohyboval v početnej skupine, ktorá prenasledovala vedúceho Brita Dannyho Ken ta.Postupne sa však devätnásťročný bet365 český jazdec prepadal a nakoniec získal len tri body.


"Keď som klesol na piate šieste miesto, zrazu som zistil, že už nemám šancu vrátiť sa do boja o bet 365 pódium. Súperi mi uháňali na rovinkách a motorka v druhej časti pretekov skoro nefungovala. Možno sa zmenili podmienky, ale každopádne sa správala veľa nervózne. Nemohol som chodiť neskoro na brzdy ako ostatné, čím som prišiel o svoju najsilnejšiu zbraň, "uviedol v tlačovej správe Haník.

Na Kenta, ktorý si piatym triumfom v sezóne upevnil prvé miesto v šampionáte, stratil cez 18 sekúnd . "Je dobré, že nám vychádza tréningy, kedy idem sám na čas, ale teraz bude potrebné posunúť kvalitu aj do je dnotlivých závodov.To nebude ľahké, ale z druhého miesta v kvalifikácii je potreba vyzískať viac než len tri bodíky, "dodal Haník, ktorý je v bet365 mobil priebežnom poradí MS štrnásty.

Kornfeil došiel desať sekúnd za Haník a bodoval prvýkrát po troch pretekoch . "Závod bol jeden z najťažších tento rok vôbec. Chceli sme bojovať v prvej alebo druhej skupinke, ale na to som nemal dostatočne dobrý štart a úvod pretekov.Nakoniec som teda rád za body a víťazstvo v skupine, "povedal.

V MotoGP zvíťazil suverénne majster sveta Marc Márquez, ktorý slávil na Sachsenring triumf už šiestym rokom v rade. Španielsky jazdec v Nemecku prvýkrát vyhral v roku 2010 v najslabšej triede do 125 ccm, potom pridal dva úspechy v Moto2 a dnes tretíkrát za sebou ovládol kráľovskú triedu.

Za Marquez, ktorý si pripísal druhé víťazstvo v zatiaľ rozpačité sez óne , došiel s odstupom viac ako dvoch sekúnd jeho krajan a kolega z tímu Honda Dani Pedrosa.Tretí bol so stratou päť a pol sekundy Valentino Rossi, ktorý sa aj v deviatej tohtoročnej Grand Prix dostal na stupne víťazov. Tridsaťšesťročný Talian vďaka tomu zvýšil svoje vedenie v majstrovstvách sveta pred tímovým kolegom Jorgem Lorenzom zo Španielska, ktorý dnes došiel štvrtý.

Na Sachsenring neštartoval jediný Čech v MotoGP Karel Abrahám, ktorý kvôli zraneniu nohy vynechal už tretí Veľkú cenu. Do seriálu by sa mal vrátiť za mesiac v Indianapolis. Jeho náhradník Hiroši Aojama z Japonska preteky nedokončil.

V Moto2 sa zrodilo prvé víťazstvo belgického jazdca v závode majstrovstvách sveta po 32 rokoch. Vo svojej šiestej sezóne v elitnom seriáli sa o to zaslúžil Xavier Siméon.Dvadsaťpäťročný pretekár, ktorého maximom doteraz bola dve druhé miesta, vyhral o 83 tisícin sekundy pred lídrom šampionát om Francúzom Johannom Zarco.

Ten štartoval tretíkrát za sebou z pole position, ale na výhry z Barcelony a Assene nenadviazal. Aj tak navýšil svoj náskok na čele seriálu, lebo jeho najbližšieho prenasledovateľa Španiela Esteva rabatu v boji o tretie miesto v poslednej zákrute poslal k zemi po vlastnom páde Talian Franco Morbidelli.

bet365 stavky

Няма коментари:

Публикуване на коментар