петък, 21 юли 2017 г.

Rozehnal? Stretnem sa s ním, hovorí Kalvoda. Do obrany počíta sa Škerle

patálie s bazénom sú nič proti otázke, ktorú si s blížiacim sa štartom letnej prípravy pokladá čoraz častejšie: Ako veľmi sa podarí Sigmu posilniť, aby v prvej lige bola zase konkurencieschopná? Spomenul si tak, že pred časom dostal z Davida Rozehnala v neformálnom rozhovore prísľub: "Sľúbil mi, že keď postúpime do ligy, tak sem pôjde."

Sigma skutočne postúpila, skúsený stopér je navyše po päťročnom pôsobení v Lille voľný, lebo mu skončila v klube zmluva. Napriek tomu Kalvoda príliš nepočíta, že by sa slávny odchovanec vrátil domov.

Dôvod? O tridsaťštyriročného obranca sa zaujíma nováčik najvyššej súťaže Ajaccio. "Neverím tomu, pretože má zase ponuku z francúzskeho klubu a bude chcieť ešte zostať vonku.Uvidíme, "nevzdáva sa však vopred, teda pred spoločnou schôdzkou. "David je na dovolenke v Turecku, potom s ním mám zraz."

Rozehnal prišiel do Lille v roku 2010 na hosťovaní z Hamburgu, o rok neskôr do Olympique prestúpil a získal s ním hneď double. Užil si najdlhšiu zahraničnú angažmán v kariére, hoci väčšinou spoľahlivo plnil úlohu až tretieho stopéra.

Vedenie klubu však v piatok na webe s poďakovaním za odvedenej služby oznámilo, že s vysokým obrancom zmluvu nepredĺži. Šesťdesiatnásobnú reprezentant skôr nevylúčil, že by sa v prípade ukončenia angažmán v Lille mohol vrátiť do Česka, ale teraz je v hre stavky online sťahovanie na Korziku.

Kožušanský rodák, ktorý pôsobí v zahraničí od odchodu z Olomouca v roku 2003, zotrvanie v cudzine uprednostňuje.Pred Lille hral aj za Bruggy, Paris Saint-Germain, Newcastle, Lazio a Hamburg. Záujem je o neho tiež v Emiráto ch.

Vráti sa Škerle s Varadim

Kalvoda naisto môže kalkulovať s iným skúseným stopérom - niekdajšom kapitánom Sigmy Alešom Škerle, ktorý sa vracia z úspešného hosťovania v Bohemians 1905, ktorým pomohol so záchranou v najvyššej súťaži po tom, čo stratil pevné miesto v Košiciach. A z hosťovania v Českých Budějoviciach sa vráti taktiež útočník Adam Varadi.

"Sledoval som ich. Verím, že konkrétne Škerle by nám mohol pomôcť, ale aj Varadi. Je to skúsený futbalista, povahovo výborný, "podotkol Kalvoda. "Nejde o posily, ale sú to kmeňoví hráči, ktorí zapadajú do kolektívu.Uvidíme, ako sa prejaví v príprave. Majú úplne rovnakú štartovaciu čiaru ako ostatné. "

Kalvoda sa domnieva, že zmena prostredia by obom skúseným hráčom mohla prospieť. "VARIMAT uškodilo, že v sezóne, kedy Sigma zostúpila, nedal gól na Slováck u a s Příbrami vo veľkých šanciach, Aleš Škerle sa zase bohužiaľ nechytil na začiatku druhej ligy, začali hrať iní. Každý rok je ale úplne iný. "

Kým Škerle s Varadim majú v Košiciach platná zmluva, ďalší skúsený hráč Tomáš Janotka sa z hosťovania v Českých Budějoviciach vrátiť nemusí.Nie preto, že by chcel v Českých Budějoviciach žiť každý, ako tvrdí stavkovanie online Cimrman, po zostupe tamojšieho Dynama určite nie, ale preto, že k Sigma už ho neviaže kontrakt.

"Janotka je hráč, s ktorým som veľmi počítal, ale tiež ma nepresvedčil, odišiel na hosťovanie do Budějovíc a hlavne mu končí zmluva. Ešte som s ním nehovoril, neviem, čo zamýšľa, "priznáva Kalvoda s tým, že post pravého obrancu Sigma riešiť musí, lebo Ondřej Kušnír túžia po zahraničnej koncert. "Čaká na lepšie peniaze," upresňuje.

Hosťovanie končí v Zn ojme tiež dvojici sigmáků Dreksovi sa Svozil. Či sa zapojí do prípravy "modrých", ešte nie je jasné.B-mužstvo postúpilo do druhej ligy, takže širšie súpiska sa môže hodiť. "Budeme vychádzať zo súčasného kádra béčka a bude tam chodiť päť hráčov z áčka," načrtol Kalvoda.

Jasné nie je zatiaľ ani to, koľko naozajstných posíl privíta. Hoci si všetci v Košiciach uvedomujú nutnosť skvalitneniu kádra, tréner je vzhľadom k napnutému rozpočtu pesimistickejšie. "Je to zložité. A ako to teďka vidím, asi si budeme musieť vystačiť s tímom, čo máme.

Možno niekto príde, ale je to všetko v rokovaní. "Vrátane Rozehnala.Bodrý Kalvoda však drží v ruke "tromf": jeho dcéra spoločne s Rozehnalová manželkou pretekali ako akvabel. "Mám na neho páky.


Hovoril som mu: Sedemnásteho nastupuješ, a nekecaj, že nie. "

stavky

Няма коментари:

Публикуване на коментар