четвъртък, 20 юли 2017 г.

Havlát do Komety nepôjde, čaká na ponuku z NHL. Keď nepríde, končí

Lenže dočká sa? Máloktorý manažér v zámorí verí, že by mohol byť Havlát ešte prospešným hokejistom. Pripomeňme, že ho San Jose vlani predčasne oplatilo zo zmluvy a on sa následne dočkal angažmán v New Jersey.

Hovorilo sa o ňom ako o poslednú Havlátově šancu. "Stále je to skvelý hráč," hovoril vtedy jeho verný kamarát Patrik Eliáš. Hlavne kvôli nemu vtedy do Devils prišiel, skúsený manažér Lou Lamoriello veril, že táto spolupráca prebudí driemajúce um mladoboleslavského rodáka.

Nestalo sa. Havlát nežiaril a opäť kvôli zraneniu neodohral celú sezónu. Podobne ako tri predchádzajúce, v ktorých zvládol nastúpiť len do polovice všetkých zápasov.A to je práve ten najväčší lipkavec: nikto už neverí, že sa dokáže dať trvale zdravo tne dokopy.

V Česku sa preto už dlhší čas hovorilo o Havlátově možnom angažmáne v kométe. Nový kouč Brňany Alois Hadamczik po ňom veľa túžil, lenže sa zrejme nedočká.

"Zisťoval som možnosti u Jardu Medlíka, nášho športového manažéra, ktorý je sused s Martinovým otcom. Martin čaká na ponuku z NHL, a ak nepríde, asi skončí s hokejom, "povedal Aktualne.cz Hadamczik.

Havlát chce žiť na Floride, do Európy sa mu už nechce. Niet sa čo čudovať: peňazí si počas svojej hokejovej kariéry zarobil hromadu a zdravie má len jedno.Posledných sedem rokov bral ročne cez päť miliónov dolárov, až v New Jersey musel vziať zavděk zmluvou na "púhych" 1,5 milióna.

Lenže aj keď Havlát skončí, stále bude poberať vysoký príjem: od San Jose, ktoré ho vypláca z kontraktu, dostane tento rok ďalšie dva milióny. Navyše život na slnečnej Floride je na nezaplatenie, zvlášť keď má Havlát mal ú dcéru, ktoré by sa mohol naplno venovať.

Definitívne však rozhodnuté nie je, trh s voľnými hráčmi sa otvoril ešte len v stredu a Havlát sa predsa len môže dočkať. Otázkou zostáva, na aký variant kontraktu je ochotný pristúpiť.Potom, čo sa veľakrát nedostal do zostavy Devils, nemôže očakávať žiadne závratné ponuky.


Няма коментари:

Публикуване на коментар